Extracția Dentară

În clinica dentară CRISTIAN MEDICAL DENT toți pacienții primesc recomandări pentru a-și păstra dinții naturali cât mai mult timp cu putință. Recomandăm extracția dentară doar în cazurile în care un dinte nu mai poate fi tratat sau restaurat.

Înainte de extracție vom efectua o examinare profundă a dintelui și a stării de sănătate a pacienților. Procedura se efectuează sub anestezie locală și fară disconfort pentru pacienți.

Cazuri în care recomandăm extracția dentară

Caria dentară avansată: dacă caria dentară a pătruns adânc în dinte și a afectat nervul sau țesuturile din jur, poate fi necesară extracția dintelui afectat pentru a evita infecțiile sau complicațiile ulterioare.

  • Parodontoza: această afecțiune dentară caracterizată prin mobilitatea excesivă a dinților și deteriorarea țesuturilor de susținere ale acestora, poate duce la necesitatea extracției dentare în cazul în care afecțiunea nu poate fi tratată în alte moduri.
  • Fractura dentară: dacă un dinte este fracturat într-un mod atât de grav încât nu mai poate fi salvat, se recomandă extracția acestuia.
  • Poziționare incorectă: în cazul unor dinți poziționați incorect (cum ar fi molarii de minte), extracția poate fi necesară pentru a evita complicațiile ulterioare sau durerile dentare.
  • Pregătirea pentru tratamente ortodontice: pentru a monta aparatul ortodontic, uneori trebuie extrase anumite dinți pentru a face loc în arcade.
  • Infecții la nivelul rădăcinii: infecțiile dentare profunde care nu pot fi tratate prin alte modalități pot duce la necesitatea extracției dintelui afectat pentru a evita răspândirea infecției sau complicațiile ulterioare.

Extracție dentară și plan de protezare

În absența unei protezări sau menținere a spațiului, extracția unui singur dinte poate duce la probleme de masticație, probleme de mușcătură și probleme parodontale ale dinților vecini. La toate acestea se adaugă și partea estetică, mai ales în cazul unui dinte vizibil. Tocmai de accea, după vindecare, împreună cu pacientul, realizăm un plan de protezare.

Chiar dacă implantul dentar este cea mai bună opțiune de protezare a spațiului edentat, în funcție de dorințele și bugetul pacienților noștri, oferim soluții durabile de protezare pentru a restabili atât funcția cât și estetica dintelui lipsă și pentru a preveni complicațiile care pot apărea din cauza extracției dentare.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.