Profilaxie

Vă așteptăm în Clinica CRISTIAN MEDICAL DENT din Tulcea pentru consultații și tratamente de profilaxie dentară. Profilaxia dentară regulată ajută la prevenirea apariției cariilor și a altor probleme dentare și gingivale, pacienții noștri bucurându-se de dinții sănătoși și strălucitori pentru o viață întreagă.

Ce presupune profilaxia dentară?

Profilaxia reprezintă ansamblul de măsuri și proceduri care previn apariția problemelor dentare și gingivale. Este esențial să începem profilaxia din copilărie și să o continuăm pe tot parcursul vieții. Prin aplicarea consecventă a metodelor de profilaxie, putem preveni semnificativ diverse afecțiuni ale cavității orale.

Procedurile de curățare profesională a danturii sunt parte integrantă a profilaxiei dentare. Acestea sunt necesare pentru a curăța zonele inaccesibile prin igiena orală acasă și ajută la prevenirea afecțiunilor dentare și gingivale.

Controlul periodic ca masură de profilaxie

Controlul periodic efectuat de către medicul stomatolog este o măsură importantă de profilaxie, deoarece permite identificarea și tratarea afecțiunilor stomatologice într-un stadiu incipient, când acestea sunt mai ușor de gestionat.

Efectuarea unor controale regulate, la intervale recomandate de medic, contribuie la menținerea sănătății dentare și prevenirea apariției unor afecțiuni mai grave care ar necesita tratamente costisitoare și dureroase.

Vă așteptam în clinica noastră dentară pentru tratamente moderne și proceduri de profilxie dentară:

  • Detartraj dentar
  • Periaj profesional
  • Airflow
  • Sigilare dentară la copii

Detartraj dentar

Detartrajul dentar este o procedură profesională de curățare a suprafeței dentare care îndepărtează placa bacteriană și tartrul, reducând astfel riscul apariției cariilor și a altor afecțiuni dentare. În clinica noastră dentară veți avea parte atât de detrataj profesional cât și de recomandări personalizate pentru a vă păstra dantura în stare excelentă. Programați-vă la o consultație profilactică și veți primi un plan de tratament adecvat.

Periaj profesional

Periajul profesional reprezintă un pas important în menținerea sănătății orale, contribuind la îndepărtarea plăcii bacteriene și la prevenirea afecțiunilor dentare. În timpul periajului se utilizează o periuță electrică specială, cu mișcări oscilante și rotații, ce permite curățarea în profunzime a suprafețelor dentare și eliminarea bacteriilor. În plus, se folosește o pastă de dinți abrazivă, îmbogățită cu fluor, pentru a îndepărta petele și depunerile de pe dinți, redând astfel un zâmbet strălucitor și sănătos.

Airflow

Recomandăm procedura Air-flow ca metodă completă de igienizare orală, realizată după orice alt tratament de profilaxie dentară, cum ar fi detartrajul sau periajul profesional. Această procedură utilizează un aparat special care eliberează particule de apă și bicarbonat de sodiu sub presiune ridicată, ajungând la zonele greu accesibile. În plus, Air-flow acționează și asupra culorii dinților, fiind mai eficient în cazul fumătorilor și al persoanelor care consumă alimente care pot colora dinții (cum ar fi ceaiul negru sau cafeaua).

Sigilarea dentara

Sigilarea dentară este o procedură non-invazivă de prevenție a cariilor dentare. Aceasta constă în aplicarea unui strat subțire de material compozit pe suprafața dinților molari permanenti, în special pe fosetele și șanturile dinților, zone care sunt adesea dificil de curățat și pot fi predispuse la dezvoltarea cariilor. Această procedură este recomandată mai ales pentru copii, dar și pentru adulți care prezintă un risc crescut de dezvoltare a cariilor.

Cei mici sunt așteptați în clinica noastră pentru a învață cum să iți protejeje dințișorii de carii.

Profilaxia dentară acasă

Acasă, recomandăm periajul dinților de cel puțin două ori pe zi, utilizarea unei paste de dinți cu conținut optim de fluor, folosirea aței dentare sau a dușului bucal și adoptarea unei diete bogate în calciu și vitamine, cât și renunțarea la obiceiuri vicioase precum fumatul, consumul de dulciuri sau băuturi carbogazoase.

Tratamente complete de profilaxie

Tratamentele profilaxice dentare sunt esențiale pentru menținerea sănătății și frumuseții dinților pe termen lung. Aceste tratamente pot fi realizate atât în cabinetul nostru stomatologic, cât și acasă, prin igiena orală zilnică corespunzătoare. Clinica noastră dentară din Tulcea vă așteaptă cu tratamentele profilaxice care includ detartrajul, periajul profesional, air-flow-ul și sigilarea dentară și cu sfaturi utile pentru a vă menține o dantură sănătoasă pe termen lung.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.